Klimatsmart boende med fantastiska utemiljöer

Vi presenterar nu 226 hyreslägenheter i kvarteret Rödängs Trädgårdar. Här ligger bostäderna tätt intill en harmonisk utemiljö i ett parknära område. Husen vid Rödängs Trädgårdar byggs hållbart, i varaktiga och beprövade material och är certifierade enligt Miljöbyggnad Silver.

Hållbart rakt igenom

Rödängs Trädgårdar är ett bygge för sin tid där hållbarhet präglar alla delar. Bostäderna är energieffektiva och miljösmarta hem med miljövänliga byggmaterial, energisnål utrustning och låga driftskostnader. Husen är certifierade med

Miljöbyggnad Silver av Sweden Green Building Council som verkar för fler miljövänliga byggnader i Sverige. Här minimeras behovet av köpt energi tack vare satsningen på gråvattenåtervinning, geolager och hybridpaneler på alla tak. Hybridpanelerna har ett ytskikt av traditionella solceller med underliggande solvärmeslingor som hjälper till att värma bostäderna under den kalla årstiden och ladda geolagret när det finns överskott på värme. Tack vare ett energieffektivt val har bostäderna kunnat byggas med statligt investeringsbidrag som genererar en låg hyra som gäller under 15 år.

Smakfulla mötesplatser för alla

Husens fasader är klädd med tegel, trä och fibercementskivor i jordnära, neutrala beige, röda och bruna toner och passar fint in i den naturnära och grönskande omgivningen. Omsluten av de skyddande huskropparna byggs en generös innergård utformad som en stor och härlig trädgård där du hittar både bärbuskar och fruktträd. Trädgården ska fungera som en mötesplats med fokus på aktiviteter för alla åldrar, umgänge och plats för att odla själv.

Innergården ska inbringa en känsla av harmoni,
liv och värme och är designad med ett organiskt formspråk och mjukt kuperat landskap. Material- valen är naturliga och varma och alla utemöbler är godkända enligt Svanens krav. Här skapas möjlighet till lek, samvaro eller en stund i lugn och ro. Låt barnen leka på innergårdens lekplatser, samlas för en picknick, påta i trädgården, eller slå dig ner med en bok.

Växterna för Rödängs Trädgårdar har valts med stor omsorg för att skapa mångfald och passa klimatet. I trädgården återfinns en mängd smakrika växter som äpplen, körsbär, plommon, havtorn, aronia, blåbärstry, saskatoonbär och smultron. Trädgården ämnar ge de boende både smakupplevelser och gemenskap, men kommer också bidra till blomning som är en del i att skapa en mångfald som gynnar insektsarter.

Boendefakta

  • 226 hyreslägenheter
  • Entrélås med kod och nyckelbricka
  • Låsbara postboxar och tidningshållare vid lägenhetsdörr
  • 70 garageplatser
  • 70 carportplatser
  • Några öppna parkeringsplatser i anslutning till garaget
  • Visst antal platser med laddstolpar för elbil i garaget
  • Cykelparkeringar i låsta cykelhus och vid öppna cykelplatser
  • Hiss i varje trapphus