En fin balans mellan stadsliv och parknära lugn

Vill du bo i ett attraktivt och modernt område i centrala Helsingborg? Med nära till förskola, skola, Filborna skogspark och restauranger?
I en nybyggd, ljus och hållbar lägenhet? Då är Äppellunden ett bra alternativ för dig.

Visionen är att Äppellunden ska erbjuda en lugn tillvaro en kort cykeltur från Helsingborgs centrum. I området finns många naturliga och trevliga mötesplatser som skapar en välkomnande och inbjudande miljö.

Välkommen hem till lugnet mitt i staden.

Broschyr

En levande och modern stadsdel med attraktivt läge

Äppellunden ligger i Drottninghög på Vasatorpsvägen med Regementsvägen 150 meter nordväst. Drottninghög är en stadsdel som utvecklas snabbt. Här byggs nya bostäder, parkeringsplatser samt lokaler för restauranger, caféer och annan typ av centrumverksamhet. Stadsdelen kommer bli ett levande och modernt område på en av Helsingborgs mest attraktiva platser.

Utmed Regementsvägen finns två stora matbutiker. Vårdcentral, bibliotek, kyrka och kommersiell service finns cirka 200 meter öster om Äppellunden. Skola och förskola finns inom stadsdelen, vilket ger en känsla av ett hemtrevligt grannskap med liv och rörelse.

Filborna skogspark finns nära med varierande naturupplevelser och goda möjligheter för rekreation, lek och friluftsliv. Tack vare många promenadvägar och stigar är det enkelt att röra sig i parken under hela året. Här kan du följa årstidernas växlingar med vårens första blommor, sommarens rika grönska och höstens rika färger i orange och rött. I parken finns grillplatser och goda möjligheter för en picknick.

Äppellundens attraktiva läge ger en fin balans mellan stadsliv och parknära lugn.

Rejäla hus i sunda material

Äppellunden är två gatuhus i fem våningar och två punkthus i sju våningar i kvarterets norra del. De fyra husen omsluter en gemensam trygg gård där det finns cykelparkering, lekplats och uteplatser för marklägenheterna. I gatuhusen finns två lokaler på 65 m2 vardera och ambitionen är att försöka få ett café i den ena lokalen.

Fasaderna har ett vackert tegel och fina detaljer, vilket gör att husen känns rejäla. Taken mot söder är utrustade med solpaneler.

SUNDA MATERIAL OCH LÅGA ENERGIKOSTNADER

Äppellunden är ett långsiktigt hållbart bostadsområde.
Det betyder att vi bygger hus som uppfyller miljöbyggnad Silver. De är robusta, välisolerade och har effektiv värmeåtervinning, vilket minimerar mängden energi som behöver köpas.

Vi bygger bara in sunda material i husen och skapar möjligheter för hushållsnära källsortering av sopor. Dessutom ska husen förses med en kombination av bergvärme och fjärrvärme samt solhybrider som producerar både värme och el för att ge låga energikostnader.

AVSTÅND TILL CITY