Jämställdhet och unga i fokus

Vi på Tornet är extra glada över att få vara med i uppstarten av en stadsdel som så tydligt fokuserar på visionen om ett hållbart boende och effektivt resursutnyttjande av energi och material. Och med ambitionen att utforma ett boende med jämställdhet och unga i fokus.

Kvarteret Gryning ligger i den framväxande stadsdelen Södra Brunnshög i Lund. Vi kommer att bygga ett 60-tal hyresrätter i samarbete med Tengbom arkitektkontor. Planerad byggstart höst/vinter 2022.

VI TAR ANSVAR FÖR VÅR PÅVERKAN

Vi bygger enligt Miljöbyggnad Silver och planerar för odlingar på området. Olika smarta innovationer kommer att skapa en hållbarare livsstil. Hela byggnadens livscykel kommer att vara klimatsmart. Det sex våningar höga huset byggs i trä med trästomme och taket kläs med solceller.

VI BYGGER FÖR ATT ALLA SKA FÅ PLATS

Vi på Tornet ser hyresrätten som en viktig del i samhällsutvecklingen. Vi bygger inte för att spekulera och sälja av, utan för att behålla och förvalta till trivsamma hem och levande kvarter. När den som bygger också är den som ska ta ansvar för fastighetens fortsatta liv så brukar ord som kvalitet och hållbarhet plötsligt bli lite mer på riktigt.

För mer information kontakta: jette.jensen@tornet.se