Tornet expanderar på Hisingen

Hela 288 hyreslägenheter ingår i Tornets nya projekt i Lillhagsparken på Hisingen i Göteborg. Det blir dessutom bostäder med effektiv användning av solenergi – året runt.

Husen uppförs i ett centralt läge med direktbuss och rimligt cykelavstånd till Göteborgs centrum. Det gamla sjukhusområdet i Lillhagsparken erbjuder inte minst en attraktiv och unik parkmiljö där man bevarat de gamla fina tegelbyggnaderna.

Denna miljö tar Tornet hänsyn till genom att i form och materialval anpassa två 7-vånings lamellhus efter den befintliga bebyggelsen. Projektet innebär också uppförande av fyra klassiska punkthus i 6 till 10 våningar och ett underjordiskt garage.

– Det är bra att vi kan fortsätta vår etablering i Lillhagsparken. Extra positivt är att vi gör det i form av våra lågenergibyggnader där vi på ett smart sätt både direktanvänder och lagrar solenergi, säger Tornets vd Göran Wendel.

Lågenergibyggnaderna förses alltså med solhybrider på taket, både solceller som producerar el och solpaneler som värmer upp husen. Den extra finessen är dessutom att solvärmen under varma dagar kan pumpas ner i marken för att användas kalla dagar.

Husen kommer uppföras av Peab och byggstarten är planerad till hösten 2020. Inflyttning är beräknad till vintern 2022.

För mer information kontakta:
Göran Wendel, vd Tornet
070-556 57 59
goran.wendel@tornet.se

Olle Lundgren, Projektchef Tornet
070-640 94 84
olle.lundgren@tornet.se

Om Tornet: Bolaget bildades 2010 och ägs idag av Folksam, Peab och Balder. Affärsidén är att bygga och förvalta attraktiva och miljövänliga hyresrätter i de större städerna.