Koggen

Där staden möter havet

Kvarteret Koggen är beläget mitt i Västra Hamnen i Malmö, så nära havet att du känner havsdoften. Området erbjuder dig allt från lummiga gröna parker till storstadspuls allt inom en kvarts promenad.

En öl och en bit mat på en kajrestaurang eller på Lilla Torg? Dina val är nästintill oändliga.

Västra Hamnen

Närheten till havet, med badbryggor, småbåtshamn och strandpromenaden längs med Öresund, gör Västra Hamnen till ett av Malmös mest attraktiva lägen.

Stadsdelen är en del av Ekostaden Malmö, med målsättningen att skapa ett ekologiskt hållbart samhälle. Den är känd för sin klimatsmarta utformning, moderna arkitektur och levande stadsrum. Kollektivtrafiken är välutbyggd med täta bussturer och området erbjuder dessutom bra, snabba och säkra cykelvägar.

Västra Hamnen är ett attraktivt område att både bo, arbeta och vistas i. Här finner du ett rikt fritidsliv, ett stort antal kaféer och restauranger, kommersiell service och kulturinstitutioner. Det är även den stadsdel i Malmö där epitetet kunskapsstad är mest utmärkande. Förutom Malmö högskola finns tre kommunala förskolor och en grundskola. Ett 20-tal förskolor planeras samt ytterligare en F-9 skola. Här finns även flera plattformar för unga entreprenörer, innovatörer och teknikföretag som exempelvis Minc, Media Evolution City och Clean Tech Center.

Malmö är känd som parkernas stad. Även denna stadsdel har många grönskande oaser såsom de havsnära Daniaparken och Scaniaparken. I Stapelbäddsparken hittar du en av europas största skateparker och i Varvsparken en spännande temalekplats.

Kvarter Koggen

Koggen är ett kvarter i området Kappseglaren. Det är en speciell plats mellan Turning Torso och Dockplatsen. Här befinner du dig mitt i centrum av möjligheter och boendekvaliteter.

Koggen är byggd för dig som ställer krav på centralt beläget boende med bästa möjliga standard vad gäller material- och miljöval, energi, återvinning, estetik och funktion. Du har nära till den planerade Koggparken i väster och Stapelbäddsparken i söder. Du har också nära till en saluhall, en stor livsmedelsbutik, vårdcentral, lekplats, dagis, skola och högskola.

I området finns även goda träningsmöjligheter: gym, simhall, löpning, beachvolleyboll och kajakpaddling. Cykel- och barnvagnsförråd finns till ditt förfogande.

Bostäderna

Fastighets AB Tornets bostäder i kvarteret Koggen håller en hög standard med största bekvämlighet, trygghet och livskvalitet. Lägenheterna är moderna, vackra och trivsamma. De är välplanerade och yteffektiva med smarta förvaringslösningar och goda möbleringsmöjligheter. Samtliga lägenheter har en härlig balkong eller uteplats där man kan sitta och njuta.

FASTIGHETSBESKRIVNING

Beteckning
Koggen
Kommun
Malmö
Område
Västra Hamnen
Typ
Bostadsfastighet, 47 lägenheter/bostäder och 2 butikslokaler
Gatuadress
Östra Varvsgatan 22 A-C samt 20 A-C

KONTAKT

Felanmälan vardagar kl. 8-10:

0705-76 05 64 eller serviceanmalan@fastighetsserviceystad.se

Akutsituationer, jourtelefon:

040-689 24 80

Endast vid akuta situationer utanför ordinarie kontorstid, samt kvällar och helger. Missbruk debiteras hyresgästen.

Yttre skötsel, städning och reparationer utförs av Riksbyggens personal.

Uthyrning och administrativa frågor:

Vardagar 9.30-12 042-15 84 10 eller info@energiteknik.nu

Tornet

Energiteknik
Tel: 042-15 84 10
info@energiteknik.nu

Tornet
Arenagatan 14 B, 215 33 Malmö
Tel: 040-614 26 80

E-post: hyra@tornet.se

 

 

LinkedIn Facebook

puff

Lediga bostäder

Hitta en ledig bostad