Vi växer vidare på Västkusten och planerar för hyresrätter i  attraktiva Västerport i Varberg.

vÄSTERPORT

Planerna börjar ta form för de nya kvarteren i Västerport. Det uppmärksammade området kommer att utvecklas under flera etapper och vi är verkligen stolta och glada över att få möjlighet att vara med och skapa en ny stadsdel från grunden.

Många saker gör projektet unikt, i Västerport kommer man att öppna upp hamnområdet och koppla ihop det med stadskärnan och havet. Gemensamt för hela området är vikten av att prioritera hållbarhetsfrågor. Och att skapa ytor för rekreation och umgänge.

Vår idé bygger på ett socialt hus med trapphus som binds ihop med uppglasad fasad mot gården. En fasad som vi tänker kan öppnas upp helt och bli en del av gården. I detta rum skapas mötesplatser.

Vi ser solceller som en självklarhet och vi tänker oss materialval som tål salta vindar och som åldras vackert. Materialen kopplas till hamnens historia och närliggande hus. Industriellt, men med en mänsklig och go känsla.

Vårt kvarter ligger i den södra delen av Västerport vid en av entréerna – här börjar Barnens boulevard som går som en ryggrad genom området.  Vår gård som öppnar upp mot väster får fin utsikt ut över hamnplanen och havet. Vi får fin sol under dagen. Gården är smal och intim mellan två byggnader. Här skapar vi en behaglig, lummig gårdsmiljö.

Vi har med hjälp av träd och fina uteplatser som förses med pergolor kunnat skapa mysiga rumsligheter. Här kan man lätt umgås med sina grannar. Solen kommer in här på eftermiddagarna och ger en härlig värme och ett vackert eftermiddagsskimmer. Balkongerna på innergården kragar ut från huset för att ge möjligheten att se havet från vissa balkonger. Balkongerna mot gatorna är delvis inbyggda i fasaden på ett stadsmässigt sätt.

Vi planerar att bygga 15 bostadsrättslägenheter och 20 lägenheter som hyresrätter.

Byggstart är planerat till 2024/2025.

För mer information kontakta:
jette.jensen@tornet.se
070-283 22 87