Tamarinden

Strax utanför Örebro, med cykelavstånd till centrum, växer en ny stadsdel fram. Ambitionerna är skyhöga, detta ska bli Sveriges smartaste stadsdel. Tamarinden ligger i ett naturskönt område alldeles intill Gustavsviks golfbana. Ett bostadsområde som kommer att präglas av grönskande gårdar och varierad arkitektur. Ett klimatsmart område där man trivs och umgås. Livskvalitet och långsiktig hållbarhet där stad och natur, människa och teknik möts.

Nära service och fina omgivningar

Tamarinden ligger ca 2,5 km söder om centrala Örebro med närhet till service, universitetet, skolor, mataffär. I området planeras en förskola plus Bokaler som ger möjlighet att bo och arbeta på platsen. Förutom garage och cykelparkering planeras för bilpool och cykelpool som underlättar ett hållbart resande.

Innovativt och välkomnande

Byggnaderna kommer att ha en sockel där det ryms en kommersiell lokal och tio Bokaler. Ovanför sockeln är byggnaderna klädda i träpanel i milda, gröna nyanser. Tornet planerar för fyra punkthus med 6–8 våningar. 182 trivsamma och yteffektiva hyresrätter från 1 rok på 28 kvm till 4 rok på 91 kvm. Byggstart beräknas till hösten 2022 och inflyttning är planerad till 2024-2025.

Pilotprojekt för delning och lagring av energi

I Tamarinden utvecklas ett helt nytt sätt att minska energianvändningen och dela el och värme inom området. Detta är möjligt genom ett forskningsprojekt för resurseffektivt och förnybart energisystem, där solceller och fjärrvärme ingår som självklara delar. Detta kompletteras med Tornets system för lagring och återvinning av energi med hjälp av ett geolager och batterier. Under höst, vinter och vår hämtas värme från berget. Under sommaren lagras solenergin i marken. Husen byggs enligt Miljöbyggnad Silver. Tamarinden ska fungera som en prototyp för ett klimatsmart byggande som bidrar till att snabba på klimatomställningen. Välkommen till ett trivsamt framtidsboende.

Intresseanmälan

För mer information kontakta:
https://www.bostadorebro.nu
Telefon: 021-17 19 50
info@bostadorebro.nu