En vardag där du inte behöver bil

Kvarteret Skolskeppet ligger nära såväl centrum och marinan som Mälarparken. Här är det enkelt att leva ett vardagsliv utan att vara beroende av bil. Tack vare tillgång till bilpoolsbilar går det dessutom att dela bil, i stället för att äga en själv.

Från Skolskeppet till stadskärnan är det ca 2,5 km och du kommer lätt fram på ett väl utbyggt cykelvägnät. Cykelpoolens lastcyklar gör det möjligt att storhandla eller skjutsa barnen till aktiviteten. I husets gemensamma cykelverkstad kan enklare reparationer göras.

Cykel- och bilparkering finns i anslutning till husen.

RESEKORT FRÅN VL INGÅR VID INFLYTTNINGEN

För dig som reser med kollektivtrafik inom Västerås tätort finns busslinjerna 2 och 11 nära. Busshållplatserna ligger 400 meter från huset.

Dessutom ingår ett resekort från VL vid inflyttningen. Detta är en del i ambitionen att minsta startsträckan för boende att testa kollektivtrafiken. Vidare ligger Skolskeppets mobilitetslösningar i linje med Västerås ambitioner om en tät, grön och levande stad.

”Kvarteret Skolskeppets gestaltning artikulerar välavvägd arkitektur som är lugn och vardagligt vilsam. Med stor omsorg i fasadkomposition, material- och färgval smälter huset fint i sin omgivning mellan staden och Mälarparken. Huskropparnas uppdelning i olika volymer, i både höjd- och sidled, förstärker kontakten med naturen och låter grönskan komma närmare inpå mellan huskropparna. Här bjuds skogslandskapet och ljuset in i hemmet.”

Naseer Nasiri, arkitekt SAR/MSA

Boendefakta Skolskeppet

  • Lägenheter: 81 st.
  • Varje lägenhet har en balkong eller uteplats.
  • Cykelparkering finns i nära anslutning till lägenheterna.
  • Förråd finns inne i varje lägenhet.
  • I byggnadens suterrängvåning finns ett garage med 38 bilplatser.
  • Barnvagnsförråd finns i anslutning till trapphusen.
  • Energismarta och miljökloka bostäder hus med låg energiförbrukning.