Attraktiva hyresrätter i Lundgrens Trädgårdar med promenadavstånd till Halmstad centrum.

Om Tornet

Tornet bygger och förvaltar hyresfastigheter för att utveckla och behålla dem. Vi har våra boende i fokus och vet att våra projekt har stor betydelse både för dagens samhälle och för kommande generationer. Därför verkar vi tillsammans med våra kunder och leverantörer för ett energieffektivt byggande, resurseffektivt materialutnyttjande och hållbara produktval.

Lundgrens trädgårdar

Lundgrens Trädgårdar ligger utmed Bryngelhusgatan, intill Furulundsskolan och den nybyggda förskolan. På fem minuter kan du promenera till Stora Torg.

Kvarteret är skapat med inspiration från traditionell industriarkitektur. Entrépartier och trapphus har större fönsterpartier, traditionellt indelade i små rutor för att skapa industrikaraktär. Fasaden ska spegla byggnadens invändiga funktioner så att en förståelse skapas för arkitekturens formspråk. Halmstad är en traditionell tegelstad som haft ett eget tegelbruk. För att skapa variation kombineras olika färger på tegel. Generöst med växtlighet med träd, perenna växtpartier, mjuka former, uteplatser avgränsade med häckar ska prägla landskapsplaneringen.

Ditt nya hem – Inflyttning hösten 2019

Kvarteret Lundgrens Trädgårdar har två hustyper för att skapa variation och ljusinsläpp till gårdarna. Lamellhuset ligger som en skyddande arm mot mot norr och järnvägen. Lamellhusens trapphusenheter muras i fyra tegelfärger – rött, gråvitt, gråsvart och grått.

De tre stadsvillorna har tre tegelfärger: gråvitt, gråsvart och rött. Stadsvillorna bryter ner skalan och ger ljusinsläpp på gården. Öppningarna mellan husen skapar sociala kontakter mellan de olika kvartersgårdarna. Husen omsluter en gemensam trygg gård med cykelparkering, lekplats och uteplatser för marklägenheterna.

Totalt finns 151 yteffektiva lägenheter fördelade på 1 ROK till 4 ROK. Planlösningarna har öppna samband mellan kök och samvaroytor för ökad gemenskap. Lägenheter har parkettgolv och klinker i bad. Badrummet är kaklat och det finns både tvättmaskin och torktumlare. Alla lägenheter har balkonger. Fasaderna är i tegel och på husens tak finns solceller mot söder. De små välplanerade lägenheterna med hållbara materialval och rimliga boendekostnader blir en attraktiv boendemöjlighet i Halmstad

Snabbfakta

  • Byggstart 2018
  • Inflyttning Hösten 2019
  • Antal lgh 151
  • Boendeform Hyresrätt

Lägenheterna

Intresserad?

Jette Jensen
Tel: 0702-83 22 87
jette.jensen@tornet.se