Vi växer i Lund

Vi på Tornet är extra glada över att få vara med i uppstarten av en stadsdel som så tydligt fokuserar på visionen om ett hållbart boende och effektivt resursutnyttjande av energi och material. Och med ambitionen att utforma ett boende med jämställdhet och unga i fokus.

Kvarteret Gryningen i Lunds nya stadsdel Brunnshög blir ett spännande samarbetsprojekt mellan Tornet, Tengbom arkitektkontor och en genusforskare. Projektet har höga hållbarhetsambitioner och visioner kombinerat med starka åtaganden för det offentliga rummet. Det normkreativa perspektivet kan ge nya, konkreta sätt att tänka kring rum, livsstil, flexibilitet och produktutveckling.

Inkluderande på alla plan

Vi ser också en möjlighet till sociala hållbarhetsåtgärder för ungdomar och arbetslösa i stadsdelen i form av lärlings- och praktikplatser, som genom samarbeten med olika arbetsintegrerande företag kan erbjuda hyresgästerna en del av dessa tjänster de första åren.

Vi tar ansvar för vår påverkan

Vi bygger enligt Miljöbyggnad Silver och planerar för odlingar på gård och terrasser. Olika smarta innovationer kommer att skapa en hållbarare livsstil. Exempelvis tänker vi oss att de boende via en app kommer kunna se och styra hushållets CO2-påverkan och bli tipsade om cirkulära val. Här tänker vi även funktioner för att underlätta återbruk, gemenskap och delningsekonomi. Det mänskliga och det digitala i skön förening.

Vi bygger för att alla ska få plats

Vi på Tornet ser hyresrätten som en viktig del i samhällsutvecklingen. Vi bygger inte för att spekulera och sälja av, utan för att behålla och förvalta till trivsamma hem och levande kvarter. När den som bygger också är den som ska ta ansvar för fastighetens fortsatta liv så brukar ord som kvalitet och hållbarhet plötsligt bli lite mer på riktigt.

För mer information kontakta:
Henrik Oretorp
henrik.oretorp@tornet.se
0737-19 92 98