Tornet planerar för byggstart på Drottninghög i höst

Idag tillträder fastighetsbolaget Tornet den byggrätt som bolaget för cirka ett år sedan köpte av Helsingborgshem. Det betyder i praktiken att Tornet nu står som ägare till marken.

På Drottninghög pågår sedan några år ett målmedvetet och intensivt arbete med att utveckla stadsdelen. Helsingborgshem driver tillsammans med Helsingborgs stad, arbetet i projekt DrottningH. Försäljningen av byggrätten som ligger längs Vasatorpsvägen, är en pusselbit i detta arbete och nu har det blivit dags för Tornet att tillträda fastigheten.

Här planerar Tornet att bygga fyra hus med 108 hyresrätter och två lokaler för affärsverksamhet som till exempel café. Det blir ettor och tvåor samt 10 treor och 8 fyror.  Byggstart och markförberedande arbete är planerat till hösten.

– Att planera ett så här pass stort projekt tar lång tid. Det är alltid spännande och känns bra när arbetet går framåt så att vi lite längre fram får välkomna nya boende, säger Henrik Oretorp, projektchef på Tornet.

Visionen för stadsdelsutvecklingsarbetet är att tillföra Drottninghög nya mötesplatser och fler moderna bostäder för olika behov och målgrupper. Det handlar också om att skapa förutsättningar för aktörer inom näringslivet att kunna etablera sig och utvecklas där.

– Vi ser fram emot samarbetet med Tornet och att följa utvecklingen när man börjar bygga. Att utveckla Drottninghög tillsammans med olika fastighetsägare och aktörer är en viktig del av visionen och utvecklingen av Drottninghög, säger Gunnar Blomé, Helsingborgshems projektchef för stadsdelsutvecklingen på Drottninghög.

Har du frågor är du välkommen att kontakta:
Henrik Oretorp, projektchef Tornet, tel: 073-719 92 98
Gunnar Blomé, projektchef stadsdelsutveckling Helsingborgshem, tel: 042-20 82 10