Jönköping får nytt bostadsområde i trä

Tornet, i samarbete med White Arkitekter, bygger cirka 100 nya bostäder i trä på området Åsen i Jönköping. I design och utformning ska området uppfattas som både naturnära och stadsnära.

Byggnationer i trä var det som önskades för bostadsområdet, vilket nu också kommer att bli verklighet. Byggnation i trä ger ett mindre koldioxidavtryck, men syftet är också sunda bostäder och trä kommer användas i både stommar och fasader.

Ytterligare exempel som visar att området kommer få en grönare profil är solceller på taken och underlättande åtgärder för att få fler att välja cykeln. Tanken är också att grönområdena ska uppmuntra till egen och gemensam odling; dessutom kommer både ettor och större lägenheter ha samma möjligheter till egen uteplats eller terrass.

Många av fastigheterna blir i mindre storlek, för att anpassas till området. Men några av husen tillåts växa i höjd för att ge plats åt verksamheter i bottenvåningarna.

För mer information kontakta:
Henrik Oretorp, Projektchef Tornet
073-719 92 98
henrik.oretorp@tornet.se

Om Tornet: Bolaget bildades 2010 och ägs idag av Folksam, Peab och Balder. Affärsidén är att bygga och förvalta attraktiva och miljövänliga hyresrätter i de större städerna.