Våra trivselregler

I ett bostadshus bor man nära sina grannar. Det kräver att man tar hänsyn och har tolerans för andras sätt att leva. Här har vi samlat några av våra trivselregler som gör det lite enklare att bo nära varandra.

Rökfritt

Ert boende är rökfritt vilket samtliga skrivit under på. Det innebär att du, din familj och gäster inte får röka vare sig i lägenheten, på balkong eller uteplats.

Musik och ljud

Ta hänsyn till dina grannar så att de inte störs av ljud från din lägenhet. Det gäller dygnet runt men är extra viktigt efter klockan 23.00 och före 06.00.

Om du skall ha fest, prata gärna med dina grannar i god tid före, men tänk på att du ändå är skyldig att visa hänsyn. Sluta festen i lagom tid och skruva ner musiken så att nattsömnen inte störs.

Gäster och besök

Som kontraktsinnehavare är det du som ansvarar för att dina gäster och besökare inte stör och är aktsamma om trapphus och gårdsmiljö.

Balkonger

Balkongen är en härlig del av lägenheten – speciellt på sommaren. Glöm inte att ta hänsyn till dina grannar när du använder den. Följande gäller för balkongerna:

  • Häng inte blomlådor på utsidan av balkongen – de kan ramla ner och skada andra.
  • Du får inte piska mattor från balkongen. Tänk på att vara försiktig när du vattnar blommor eller rengör balkongen så att vatten inte forsar in hos grannen under.
  • Grillning på balkongen är inte tillåten på grund av brandrisken och os.
  • Tänk på att alltid kontakta oss först om du vill sätta upp balkongskydd.

Djur

Mata inte djur och fåglar på gården eller från din balkong. Alla är kanske inte lika förtjusta i djuren, dessutom kan mat och fröer locka till sig skadedjur.

I trappuppgången

Trappuppgångarna är din utrymningsväg och räddningstjänstens väg in om det skulle inträffa något i din lägenhet. Håll därför trappuppgångar och entréer fria från allt ex. cyklar, barnvagnar, skor, mattor och leksaker.

Fyrverkerier

I alla tätbebyggda områden är det förbjudet att skjuta av fyrverkerier och smällare.

Paraboler

Det är inte tillåtet att montera paraboler på fasad, balkongräcken, i tak och golv.