Avfallshantering

Sopkausunerna kommer inte att vara på plats förrän i slutet av byggprojektet, dvs vintern 2020. Fram till dess kommer det att finnas sopkärl intill fastigheten där ni kan slänga era sopor.

Så här sorterar du!

Att sortera rätt är inte så svårt som man kan tro – faktum är att det kan vara både enkelt och roligt. Vi vill inspirera dig att bli både ekonomi- och miljösmart på en och samma gång!

Så sorterar du rätt

Sopor som inte är förpackningar och tidningar slänger du i den vanliga soppåsen. Exempel på detta kan vara blöjor, bindor, tops, dammsugarpåsar, fönsterkuvert, pennor och ciggarettfimpar.

Bor du lägenhet lägger du matavfall i din vanliga soppåse Läs mer om den gröna påsen och vad du ska lägga i den.

Till återvinningsstationen

Förpackningar av papper, plast, glas och metall samt tidningar sorterar du och slänger på återvinningsstationen. Återvinningsstationen ägs och drivs av Förpacknings- och tidningsinsamlingen. Närmaste återvinningsstation finns vid COOP.

Till återvinningscentralen

Här lämnar du exempelvis farligt avfall, elektronik, grovt avfall, trädgårdsavfall, bygg- och rivningsmaterial med mera. Har du saker som du inte längre behöver men tror att någon annan kan få nytta utav så tar Hem gärna emot dessa i återbrukscontainer på Flygstaden. Läs mer om Hem:s fem här och se öppettider.

Under de två första veckorna efter inflyttningen kommer det att finnas en container avsedd för flyttemballage. OBS! Här får inga sopor slängas!