Tornets första spadtag för etablering i Halland

2018-09-07

Första spadtaget för ett stort bostadsprojekt i Halmstad har tagits. Det är samtidigt ett symboliskt spadtag för Tornet som nu påbörjar en etablering i Halland.

– Det här är viktigt för oss eftersom vi vill vara en långsiktig fastighetsägare som kan vara med och utveckla Halmstad och hela Halland, säger Tornets vd, Göran Wendel.

Starten har alltså gått för att bygga bostadsområdet som fått namnet Lundgrens Trädgårdar, en tomt i centrala delen av stan som tidigare varit platsen för en gjuterifabrik. Sammanlagt ska det byggas 450 lägenheter, både hyres- och bostadsrätter.

– Det känns bra att få vara med i detta bostadsprojekt som är ett av de största i Halmstad på senare år. När projekten är stora är det extra viktigt att ha med sig det hållbarhetsperspektiv vi har både för byggandet i sig, men också för att åstadkomma attraktiva områden för människor, säger Henrik Oretorp, som är projektchef på Tornet.

Byggherrarna för området är förutom Tornet även HFAB, Hökerum Bygg AB och Systemputs AB.

För mer information kontakta:
Göran Wendel, vd Tornet 070-556 57 59 goran.wendel[snabela]tornet.se eller Henrik Oretorp, projektchef Tornet, 073-719 92 98 henrik.oretorp[snabela]tornet.se

Tornet
Arenagatan 14 B, 215 33 Malmö
Tel: 040-614 26 80

E-post: hyra@tornet.se

 

 

LinkedIn Facebook

puff

Lediga bostäder

Hitta en ledig bostad