Munkebäcks Hage

Nytt levande och attraktivt bostadsområdet

Göteborgs stad utlyste i december 2010 en markanvisningstävling för området där före detta Munkebäcksgymnastiet i Kålltorp ligger. Tävlingen vanns av Tornet och Riksbyggen. Området Kv. Munkebäck kommer att ge plats för dagis och aktivitetshus samt totalt 340 nya bostäder i form av hyresrätter och bostadsrätter.

Målet är att det nya kvarteret ska bli en förebild för planering och byggande på 2000- talet och ta utgångspunkt i såväl de boendes och stadsdelens behov. Med fokus på de människor som förväntas att leva och utvecklas i omårdet ska ett nytt, levande och attraktivt bostadsområdet växa fram.

Vi vill att Nya Munkebäck utvecklas till ett bostadsområde som är ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbart samtidigt som det inbjuder till mänskliga relationer, trygghet och har en tydlig koppling till kvarteret och resten av staden.

Där man känner varandra

I Munkebäcks Hage vill vi skapa ett kvarter med alla de egenskaper vi lägger i begreppet: en trygg och välkänd ram kring vardagslivet: en inspirerande miljö för dagliga möten och upplevelser, hemkänsla och stolthet. Genom att bekräfta dessa behov skapa en bostadsmiljö som människor har lätt att identifiera sig med.

Vi vill att Munkebäcks Hage skall stärka hela området genom att erbjuda en trygg och inbjudande koppling. Genom fokus på inspirerande rumsligheter, många möjligheter till naturliga mötesplatser skapas den bästa miljön för rikt vardagsliv.

Vi har skapat mötesplatser i vardagen, såsom centrala postboxar gemensamma cykelparkeringar och trevliga platser att vistas på i närheten av lekplatser.

Är du intresserad?

Registrera dig på www.boplats.se för att ställa dig i kö samt lägg även en intresseanmälan på länken nedan för att få veta när lägenheterna börjar bli klara.

Intresseanmälan

Snabbfakta om projektet

Inflyttning
2019-2020
Boendeform
Hyresrätt

Tornet
Arenagatan 14 B, 215 33 Malmö
Tel: 040-614 26 80

E-post: hyra@tornet.se

puff

Lediga bostäder

Hitta en ledig bostad